Utrechtsestraatweg 6, Woerden

Utrechtsestraatweg 6, Woerden

Categorie:
Woningen & appartementen
Vraagprijs:
€ 895.000,- k.k.
Documenten:

Swipe voor meer foto's

Omschrijving

In de nabijheid van het centrum staat deze, op een unieke locatie, een karakteristieke, "VILLA". De villa is gebouwd in 1896 en heeft thans de status van een Rijksmonument met veel authentieke elementen zoals; de monumentale trap, glas-in-lood ramen en de kamer en suite zijn bewaard gebleven. De villa is in 2006 geheel gerenoveerd, zowel aan de binnen- en buitenzijde en verkeert in een perfecte conditie. Naast een grote voor- en achterkamer telt de woning 6 volwaardige slaapkamers, 3 badkamers een ruimte eetkeuken heeft 2 trapopgangen naar de eerste verdieping. De moderne tuin met verlichting en de 3 parkeerplaatsen zijn aan de achterzijde op eigen terrein.


Indeling

Via de voortuin, met een omsloten ijzeren hekwerk naar het harstenen bordes, bereikt u de entree met een paneeldeur voorzien van smeedijzeren deurroosters en bovenlichten, Achter deze deur komt u in de hal. Vanuit deze hal is de toegangsdeur naar de werkkamer met glazendeur en de kleine trapopgang naar de eerste verdieping (appartement). Via de haldeur naar het verlengde gedeelte van de hal met een imposant trappenhuis met rode loper en transparant verlichting naar alle verdiepingen. Via deze hal toegang naar de sfeervolle woonkamer. De woonkamer is voorzien van authentieke details en hoge plafonds met ornamenten. In het zitgedeelte een openhaard en grote ramen, met inpandige raamluiken, uitkijkend op de Utrechtsenstraatweg. De voor- en achterkamer worden gescheiden door schuifdeuren (kamer en suite) met kastruimten. In de eetkamer zijn openslaande deuren naar het op het zuiden gelegen diepe achtertuin. Terug naar de grote hal met trapkast, garderobe, toiletruimte en toegangsdeur naar de eetkeuken. De inbouwkeuken zal u niet teleurstellen van alle comfort die u mag verwachten bij deze villa. De keuken is onder architectuur uitgebouwd, zodat deze ruime eetkeuken is ontstaan. In het midden is de trap naar de kelder. Vanuit de eetkeuken is er goed zicht op de tuin. Natuurstenen vloer in de hal, de overige vloeren zijn van duurzaam hout.

1e verdieping

Ruime overloop met twee slaapkamers aan de achterzijde, ruime badkamer voorzien van bidet, toilet, douche, bad en wastafels. Aan de ander zijde van de overloop is er een deur naar een werk/slaapkamer. Aansluitend aan deze werk/slaapkamer is een kleinere kamer en een badkamer. Deze badkamer is voorzien van toilet, douche en wastafel. De kleine kamer heeft alle aansluitingen voor het installeren van een inbouwkeuken. Verder kunt u deze ruimte ook bereiken via de kleine trapopgang. Dit is ook in te richten voor een twee kamerappartement appartement binnen de Villa. Alle vloeren op de deze verdieping, behoudens de badkamer, zijn voorzien van duurzaam hout.

2e verdieping

Ruime overloop, toegang naar twee (2) slaapkamers aan de noordzijde met elektrische te openen dakvensters, verder op deze verdieping een inpandige badkamer met dakvenster. De badkamer is voorzien van toilet, inloopdouche, hardsteenwastafel en wasmachine aansluiting. Aan de andere zijde van de overloop een grote slaapkamer. De vloeren op de deze verdieping zijn voorzien van duurzaam hout.

Tuinen

De achtertuin is voorzien van hardhouten terrassen met indirecte verlichting en kleine stenen schuur. Achter in de tuin een fietsenberging.

Bijzonderheden

Het geheel is samengesteld uit drie villa's in chaletstijl en gebouwd omstreeks 1896. De middelste woning heeft een paneeldeur voorzien van smeedijzeren deurroosters en bovenlicht met rechts ervan één, links twee vensters. Voor de ingang ligt een kleine harstenen stoep. Op de verdieping zijn drie vensters aangebracht en op de vliering een rond venster. De topgevel heeft een naar voeren springende, decoratieve topgevel betimmering op samengestelde consoles.

Verbouwingswerkzaamheden tussen 2006 en heden
Vervangen en repareren van de houten gevelbeschieting aan de voor- en achterzijde
Gordingen vervangen / gerepareerd.
Houten achtergevel pui met openslaande deuren en HR++ glas.
Nieuwe radiatoren in de woonkamer en slaapkamers.
De gehele elektra installatie alsmede een nieuwe groepenkast met aardlekschakelaars, cai en ptt leidingen zijn in de gehele woning vervangen.
Nieuwe dakvensters aangebracht op de 2de verdieping.
Nieuwe badkamer met sanitair en tegels op de 2e verdieping geïnstalleerd.
Nieuwe indeling gemaakt op de 2e verdieping, zodat er nu 3 slaapkamers zijn ontstaan.
Nieuw dak met isolatie aangebracht en voorzien van nieuwe dakpannen
Trappenhuis gerenoveerd.
Nieuwe natuurstenen vloer gelegd in de hal.
Nieuw sanitair en tegels in de toiletruimte.
Schuifpanelen en houten deuren hersteld.
Nieuwe inbouwkeuken geïnstalleerd op de begane grond.
Alle wanden in de gehele woning gestukadoord en/of geschilderd.
De gehele woning is aan de buiten- en binnenzijde geschilderd.
Nieuwe badkamer met sanitair en tegels op de 1e verdieping geïnstalleerd.
In de gehele woning is een houten vloer aangebracht van duurzaam hout.
Veel duurzame inbouwverlichting
Mechanische ventilatie box aangebracht.
Nieuwe centrale verwarmingsketel geïnstalleerd op de 2e verdieping voor het appartementsgedeelte op de 1e verdieping.
Nieuwe centrale verwarmingsketel geïnstalleerd in de kelder.
Elektrische zonnescherm aan de achterzijde op de begane grond.
Elektrische Rolluiken aan de achterzijde op de 1e en 2e verdieping
Deze villa heeft een grote kelderruimte.
2016 De gehele woning is aan de buiten- en binnenzijde geschilderd.

Gemiddelde afstand oprit hoofdverkeersweg 1.1 Km
Gemiddelde afstand kinderdagverblijf 0.6 Km
Aantal kinderdagverblijven binnen 3 km 8
Gemiddelde afstand supermarkt 0.5 Km
Aantal supermarkten binnen 3 km 6
Gemiddelde afstand restaurant 0.5 Km
Aantal restaurants binnen 3 km 26 stuks
Gemiddelde afstand zwembad 2.1 Km
Gemiddelde afstand bioscoop 2.7 Km

Woerden:
De gemeente Woerden bestaat uit ca 50.000 inwoners met een uitgebreid voorzieningspakket met onder meer vele basisscholen, voortgezet onderwijs van lagere technisch onderwijs tot aan Gymnasium, een streekziekenhuis, sportverenigingen en vele winkels in het centrum maar ook in het winkelcentrum in de directe omgeving.

Woerden ligt centraal tussen de steden Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Met de auto bent u binnen 7 minuten op de A12, in circa 15 minuten op de A2 en binnen 50 minuten van de luchthaven (Schiphol).
Woerden, centraal gelegen in het Groene Hart, heeft een bruisend centrum met volop parkeergelegenheid, op korte afstand van het station, met al haar monumentale panden, modieuze kledingwinkels, warme bakkers, ambachtelijke slagers en bruine cafés. Aangrenzend het nieuwe en gezellige stadsplein met zonnige terrassen en restaurants van uiteenlopende stijl en smaak.
Woerden is door haar centrale ligging in het Groene Hart het ideale start- en finishpunt voor wandel- en fietsroutes.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden.
Mocht u na lezen interesse hebben om meer informatie te ontvangen over deze woning of wilt de woning bezichtigen? Neem dan contact op met ons kantoor.

Fotografie: TEXT EXTRA Daniëlle Verweij

Kenmerken

Postcode
3445 AR
Bouwjaar
1896
Gebruiks opp. wonen
285 m²
Inhoud
990 m³
Perceel oppervlakte
358 m²
Overige inpandige ruimten
14 m²
Externe bergruimten
4 m²
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
6
Aantal woonlagen
3
Balkon
Nee
Garage
Nee
Berging
Ja
Tuin
Ja
Terug naar overzicht